Gode råd

Inden du låner, kan det være en god ide at få overblik over din daglige økonomi. Her får du 3 tips, der gør dig klogere, før du låner.

 

1. Læg et budget

Hvor mange penge går der til husleje, telefon, forsikring og alle dine andre faste udgifter? Transport, mad, fornøjelser? Gør plads til det hele i dit budget – sammen med dine indtægter. Så slipper du for at stå med en tom konto, når mekanikeren eller tandlægen skal betales.


2. Se, hvad du har til rådighed

Budgettet giver dig overblik over udgifter og indtægter – og det fortæller, hvor mange penge du har til overs hver måned. Så kan du se, om der er plads til at betale af på et lån. Det kan godt være, du kan låne til en skøn ferie eller den hjemmebio, du savner. Bare husk, det bliver hverdag igen. Hvis økonomien er for stram, er prisen måske for høj. Det ved du bedst selv. Bare vær ærlig over for dig selv, og lån kun, hvis du kan undvære de faste afdrag bagefter.


3. Undgå rykkere – brug Betalingsservice

Betalingsservice er både den nemmeste og den billigste måde at betale sine regninger på. Bare meld dine regninger til én gang, så bliver de automatisk betalt hver måned. Samtidig slipper du for besværet med girokort – og rykkerne, hvis du glemmer dem.


Budgetskema – klar til brug

Hvis du ikke er vant til at lægge budget, kan et budgetskema være en god hjælp. Her kan du sætte dine egne indtægter og udgifter ind, linje for linje. Så beregner skemaet automatisk dit rådighedsbeløb. Hent dit Excel budgetskema her – så er du hurtigt i gang. Budgetskemaet er helt privat. Det er kun dig, der har adgang til det skema, du gemmer på din computer. Vi henviser til budgetskemaet på LånePortalen.dk – BUDGETSKEMA

Gode råd ved ansøgning om Kviklån.

Vær opmærksom på, at du kan betale pengene tilbage til tiden. Kommer du alligevel i den situation, at du ikke kan betale lånet til tiden, så tag hurtigst muligt kontakt til din låne udbyder og lav en aftale med dem. De fleste er til at tale med; de vil jo gerne have deres penge og er ikke interesseret i, at du skal ende som dårlig betaler.

Vær også opmærksom på lånets Årlige Omkostning i Procent – også kaldet ÅOP, da den kan have stor betydning for din beslutning om, hvor du vil låne dine penge. De årlige omkostninger i procent viser dig, hvad det koster at have et lån inklusive renter og alle øvrige omkostninger. Det er en god ide at sammenligne dine forskellige muligheder, og ÅOP giver dig mulighed for nemt og hurtigt at gennemskue, hvilket lån eller hvilken kredit der er billigst for dig, når du sammenligner tilbud fra forskellige låne udbydere.