Minilån

Minilån – hvad er det?

Der findes utallige former for lån, der tilbyder forskellige renter, vilkår og fordele.

Et minilån er typisk et online lån mellem 500 og 10.000 kroner, som du låner uden at stille sikkerhed.

De færreste traditionelle banker tilbyder et billigt minilån i denne størrelsesorden, da de skal sætte et større apparat i gang, når de laver en kreditvurdering, sammenlignet med online banker.

Derfor tilbyder fysiske banker ofte, at forbrugeren (i stedet for at optage et lån), kan lave et overtræk på kontoen. Generelt vil dette dog kun være muligt i et eller få måneder.

Derudover er et overtræk tit også forbundet med høje renter, hvilket kan medføre at skulle tilbagebetale meget mere end det beløb, du har benyttet dig af.

Minilån – Find det bedste minilån nu

Minilån er blevet enormt populære de seneste år, hvor antallet af forbrugere, der har taget et billigt minilån online, er steget fra 7.420 i 2010 til 75.000 i 2014.

Med et minilån kan du:
•Ansøge online med NemID.
•Få svar på din ansøgning inden for få sekunder.
•Få pengene på din konto i løbet af 30 minutter.

At optage et minilån online er langt nemmere og hurtigere end at tage et banklån, hvor du skal ringe til din bankrådgiver og booke et møde, før du modtager et lånetilbud.

Minilån uden sikkerhed

Alle minilån er uden sikkerhed.

Dette betyder, at du ikke skal stille garanti i din bil, bolig eller lignende værdier, når du ansøger om et minilån online. Dette gør det nemmere og hurtigere for dig at optage et lån. De fleste online lån er uden sikkerhed, hvilket adskiller online lån som kviklån, forbrugslån og SMS lån fra almindelige banklån.

Dog er lån, hvor du skal stille en garanti, typisk billigere, da låneselskabet har en større sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Ved at stille en garanti giver du banken mulighed for at bortaktionere garantien, så lånebeløbet på denne måde bliver udlignet.

Minilån i stedet for kassekredit

Når du bruger din kassekredit, betaler du løbende af hver måned. Det kan hurtigt ende i en større omkostninger, hvis du ikke har et helt klart overblik over din økonomi. I stedet for en månedlig kassekredit kan du overveje at optage et minilån i stedet. Når du optager et minilån, kan du bruge lånet til at indfri den gæld, du har som følge af kassekreditten. På den måde dækker minilånet kassekreditten af.

Minilån – De vigtigste overvejelser

Når du skal optage det bedste minilån, skal du overveje fordele og ulemper ved de forskellige udbydere af minilån. Derfor har Mikonomi.dk som mål at give dig den bedste oversigt over dine muligheder, når du skal have et minilån. Med vores oversigt kan vi gøre dig klogere på, hvordan du finder det rigtige minilån.

MINILÅN TRODS RKI

Har du været igennem en hård økonomisk periode og kommet bagud med regningerne, så kan du være blevet meldt som dårlig betaler til RKI, Ribers Kredit Information, eller Debitor Registret. Dette indskrænker desværre dine muligheder for at låne betydeligt, da udbyderne vil vurdere, at de løber en større risiko ved at udlåne penge til dig.

Der findes dog enkelte udbydere der vil tilbyde dig et lån trods RKI, men det vil være til en ekstremt høj rente og en sådan aftale kan ødelægge en i forvejen skrøbelig økonomi. Af disse årsager har TjekLån valgt ikke at henvise til låneudbydere, der tilbyder lån trods RKI, da låntager blot risikerer at komme i endnu større økonomiske problemer.

Det er vores anbefaling, at du som RKI registreret fokuserer på at betale kreditor tilbage og dermed blive slettet fra registret. På denne måde kan du hurtigere vende tilbage til normale lånevilkår.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på ?

Du skal være sikker på du kan tilbagebetale dit lån det vil derfor være en god ide el lave et budget så du kan se hvad dine penge bliver brugt til og hvor meget du har til overs som du kan bruge til at afdrage på lånet.

Du skal også være opmærksom på omkostninger ved lånet – den bedste måd at få dette er ved at se hvad ÅOP er på det lån du ønsker – læs mere om ÅOP her