Ting du skal være opmærksom på

Inden du ansøger om et kviklån er der en række ting, du skal være ekstra opmærksom på. Især hvis du er nybegynder på området og ikke før har været i denne situation. Det er her WeLikeMoney kommer ind og derfor du nu sidder og læser denne guide.

Først og fremmest skal du vide at kviklån som oftest er dyrere end f.eks. banklån. Det er der flere årsager til. For det første skal du som nævnt ovenfor ikke stille sikkerhed for et kviklån. Det betyder at låneudbyderne løber en større risiko end bankerne gør. Betaler du ikke pengene tilbage, så lånefirmaet med et hul i kassen og uden mulighed for at tage pant i din faste ejendom. På grund af denne ekstra risiko, har man valgt at køre med forholdvist store lånegebyrer på denne type lån. Når det kommer til kviklån, hvor man betaler det fulde beløb tilbage inden for 30 dage, regner man derfor ikke med traditionelle renter. I stedet foregår betalingen for lånet på den måde at man får lagt et gebyr oven i lånet. Låner du f.eks. 4.000 kroner skal du måske betale 4.500 kroner tilbage. I det tilfælde vil lånet altså koste dig 500 kroner, som er den betaling lånefirmaet tager sig for at løbe risikoen ved at overdrage deres penge til dig.

Dette betyder at kviklån typisk har en højere ÅOP end andre lån. Det er denne høje ÅOP, man tit ser kritik af, når man læser dårlige historier i medierne om kviklån, eller når politikerne ønsker at lovgive imod denne type lån. Er man bare lidt god til matematik, kan man imidlertid hurtigt regne ud at ÅOP’en altid vil være højere, hvis man låner et par tusinde end, hvis man låner f.eks. 100.000 kroner med et forbrugslån.